İZMİR NARLIDERE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer Yahşi, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayşe Hale Sarıçam katılımıyla Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda gerçekleştirildi.

2023-2024  Eğitim Öğretim Yılı Açılış  Töreni  Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın  Dr. Ömer Yahşi, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayşe  Hale Sarıçam  katılımıyla Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda  gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen  törenin ardından Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda bir program gerçekleştirildi.  Programa; İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Narlıdere Kaymakamı  Suat Dervişoğlu, İl Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Hale Sarıçam, Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Narlıdere İlhan Onat İlkokulu Müdürü Süheyla Tosun yaptığı açılış konuşmasında yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, "Milletimizin aydınlık ve güçlü yarınları için eğitimin her kademesinde fedakârca görev yapan eğitim ailesi olarak yeni bir eğitim öğretim yılına daha merhaba diyoruz." diyerek sözlerine başladı. Yahşi, "Samimiyetle ortaya koyulan gayret zayi olmaz!' düşüncesinden hareketle hayalleri, hedefleri ve başarıları sınırlarımızı aşan bir nesil yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolculukta eğitim camiamıza kolaylıklar diliyorum." diye konuştu.

Yahşi, öğrencilerin, öğretmenlerin rehberliği ve ailelerin desteği ile hayallerine erişebileceklerini vurguladı.  Öğretmenliğin evrensel bir zeminde, zamanın ruhunu okuyan, ufku açık, bununla birlikte milli, manevi değerlerimizi özümsemiş bir toplumun inşası, vazifelerin en kıymetlisi olduğunun altını çizdi. Yahşi "Biz sadece bir çocuğun gözlerine bakmıyoruz biz milletin istikbaline bakıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir." ifadesinde işaret ettiği şuurla yetiştireceğiniz hayalleri ve ufku, sınırlarımızın ötesini taşan bir nesil, sizlerin en büyük başarısı olacaktır." dedi. Yahşi konuşmasında velilere de seslenerek anne babaların çocukların ilk öğretmenleri ve hayat yolculuklarındaki en değerli rehberleri olduğunu söyledi.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban yaptığı konuşmada her eğitim öğretim yılının başlangıcının ayrı bir heyecan olduğunu vurgulayarak İzmir Valiliği olarak öğrencilerin sağlıkla, güvenli bir şekilde kaliteli bir eğitim alabilmesi için tüm kurumların el birliği içinde çalıştıklarını belirtti. Elban sözlerine şöyle sürdürdü: "Bu kapsamda öğrencilerin okula gelirken serviste, okulda ve çevresinde güvenli bir ortamda bulunmaları, binalarının sağlıklı bir eğitim ortamına uygun olarak hazırlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gayret gösteriliyor. Okulların kapandığı hazirandan bu yana ciddi çalışma içindeyiz" Geleceğimiz olan yavrularımıza daha güzel bir ülke bırakmak, bunun kıymetini bilen insan gücü yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz diyen Elban "Kendilerinden önceki nesilden daha iyi şartlarda yetişmelerini temenni ediyoruz. Yavrularımız donanımlı olsun, hayata güvenle baksınlar, ilmin, bilimin ışığında kendilerini yetiştirsinler istiyoruz." ifadelerini kullandı. Velilerden gönül huzuruyla öğrencilerini okula göndermelerini isteyen Elban, öğrencilerin günlük derslerinin yanı sıra ilimin ışığında yetişmeleri için verdikleri desteğin önemli olduğunu belirtti.

Konuşmasında öğretmenlerin fedakarca çalıştığını belirten İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, öğrencileri geleceğe daha donanımlı bir nesil hazırlama sürecinde her zaman öğretmenlerin yanında olacaklarını vurguladı. Öğrencilere derslerin yanı sıra sporla ve sanatla ilgilenmelerini, kitap okumalarını tavsiye eden Elban sözlerini şöyle sürdürdü: Derslerde verilen müfredata bağlı kalmayıp öğrencilerimiz kitap okusun. Araştırmacı, bilgiye, bilime aç olan çocuklar olun. Kendinizi bu cumhuriyetin tüm değerleriyle yetiştirmek için gayret edin. Bu eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini temenni ediyorum".

 Protokol konuşmalarının ardından şiirler okundu ve Menemen Seyrek İlkokulu zeybek gösterisi yaptı. Ardından dördüncü sınıf öğrencileri tarafından birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere yönelik "Okula Hoş geldin" Töreni gerçekleştirildi.

İlk ders zilinin çalmasının ardından İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ve beraberindeki, heyet sınıf ziyareti gerçekleştirdi ve öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya geldi.

11-09-202311-09-202311-09-202311-09-2023

Huzur Mahallesi Mithatpaşa Cd. No 477/A Kaymakamlık Binası 35320 Narlıdere / İZMİR - 0(232) 2388081

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.